Workshop: Filmele si cinema-terapia ca interventii in psihoterapia integrativa

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa

Workshop: Filmele si cinema-terapia ca interventii in psihoterapia integrativa

Workshop

Filmele si cinema-terapia ca interventie in psihoterapia integrativa

Timisoara, 16-17 februarie 2019

In 16-17 februarie 2019 va invitam la un workshop inedit: “Filmele si cinema-terapia ca interventie in psihoterapia integrativa”. Workshop-ul se desfasoara la Timisoara  cu incepere din 16 februarie de la ora 10.

In urma participarii la workshop primiti 15 credite de la Colegiul Psihologilor din Romania si 15 credite de la Federatia Romana de Psihoterapie.

Pentru persoanele aflate in formare in psihoterapie integrativa sau hipnoterapie in cadrul Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa workshop-ul poate constitui de asemenea o ocazie pentru a recupera o absenta la modulele de formare sau dezvoltare personala.

Ce vom face la workshop?

Dupa o scurta istorie a cinematerapiei ca interventie psihoterapeutica, ne vom indrepta atentia asupra filmelor ca povesti vindecatoare. Filmul este o interventie psihoterapeutica prin identificarea clientului cu personajele din film si prin identificarea inconstienta cu scenariul de viata. Cinema-terapia acceseaza aspecte psihodinamice si ajuta clientul in accesarea inconstientului. Metaforele din film sunt utilizate pentru explorarea problemelor emotionale si relationale, iar povestea de viata a clientului poate fi re-scrisa prin tehnici cinematice. De asemenea, vizionarea anumitor filme poate constitui o “tema de casa” in psihoterapie.

Inscrieri si informatii suplimentare: dr.oana.maria.popescu@gmail.com sau tel. 0730.591.771

Taxa de participare: 450 de lei