Formare in psihoterapie integrativa

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa

Bine ati venit la departamentul de psihoterapie integrativa al Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa

FILIALA TIMISOARA

Ultimele 3 locuri la grupul de formare in psihoterapie integrativa care a inceput la Timisoara in 27-28 octombrie 2018. Se mai pot face inscrieri pana in 20 noiembrie 2018. Informatii si inscrieri: tel. 0730.591.771 sau email: dr.oana.maria.popescu@gmail.com

Urmatorul grup de formare in psihoterapie integrativa la Bucuresti incepe in 23 noiembrie 2018. Informatii si inscrieri: tel. 0730.591.771 sau email: dr.oana.maria.popescu@gmail.com

Formarea in psihoterapie integrativa organizata de Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa are urmatoarele

acreditari:

acreditare de catre Colegiul Psihologilor din Romania (COPSI) conform RF-2-TM-108, aprobat cu PV nr. 10/ 09.12.2011

acreditare de catre Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa

acreditare de catre Federatia Romana de Psihoterapie

Ce avize si certificari se obtin in urma programului de formare in psihoterapie integrativa?

avizul de libera practica in psihoterapie eliberat de Colegiul Psihologilor din Romania

certificatul european in psihoterapie integrativa eliberat de Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa

certificatul european de psihoterapie eliberat de Asociatia Europeana de Psihoterapie

certificatul international in psihoterapie eliberat de Consiliul Mondial de Psihoterapie

Care este durata formarii in psihoterapie integrativa?

Durata formarii in psihoterapie integrativa este de 5 ani. Dupa primii 3 ani de formare se obtine avizul de libera practica ca psihoterapeut sub supervizare in specialitatea psihoterapie integrativa. Dupa inca 2 ani se obtine avizul de libera practica ca psihoterapeut autonom in specialitatea psihoterapie integrativa.

Formarea in psihoterapie integrativa consta din 700 de ore de formare teoretica si aplicativa (600 de ore formare de baza si 100 de ore de practica psihoterapeutica), 250 de ore de dezvoltare personala, 20 de ore de terapie individuala si 200 de ore de supervizare.

Modulele de formare constau din 20 de ore de formare si se organizeaza la sfarsit de saptamana, sambata si duminica. Frecventa modulelor de formare este o data pe luna- aproximativ 10-11 module de formare pe an.

Cine se poate inscrie?

Se pot inscrie in programul de formare in psihoterapie integrativa absolventi si studenti in ultimul an la urmatoarele facultati: psihologie, medicina, asistenta sociala, sociologie, psihopedagogie, teologie, filosofie.

Programa formarii in psihoterapie integrativa:

Programa formarii de baza (teorie si aplicatii practice)

Programul de dezvoltare personala

Supervizarea in psihoterapie integrativa

Formarea formatorilor si supervizorilor

Nivele de certificare

Formatorii:

Echipa de formatori ai Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa:

Formatori psihoterapie integrativa:

Oana Maria POPESCU, psihoterapeut principal in psihoterapie integrativa, formator si supervizor, presedinte fondator al Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, membru al Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa (EAIP), membru al Asociatiei Psihologilor Americani (APA), membru al Societatii pentru Explorarea Integrarii in Psihoterapie (SEPI-UK), membru al Asociatiei Europene de Psihologia Personalitatii (EAPP), psihoterapeut autonom in hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie Ericksoniana, director al centrului Psiho Blue Timisoara, co-editor al Revistei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, editor al Revistei de Psihoterapie Integrativa, membru al Consiliului Director al Filialei Timis a Colegiului Psihologilor din Romania (perioada 2013-2017), membru al Federatiei Romane de Psihoterapie.

Autor si co-autor a numeroase articole si carti de specialitate, printre care: “Manual de psihoterapie integrativa strategica. Teorie si aplicatii practice”, “Factorii comuni in psihoterapie. Perspectiva integrativ-strategica”, “Manual de psihoterapie integrativa”, “Studii in psihoterapia integrativa”, “Supervizarea in psihoterapia integrativa strategica”, etc. Fondator al modelului integrativ strategic in psihoterapie si coaching, alaturi de Loredana Ileana Viscu.

Formari si cursuri profesionale: psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie Ericksoniana, analiza tranzactionala, psihoneuroimunologie, psihosexologie, hipnoanaliza tranzactionala, psihoterapie cognitiv-comportamentala, psihanaliza, co-counselling, psihodrama, psihoterapia familiei si cuplului, gestalt-terapie, hipnoterapie cognitiv-comportamentala.

Loredana Ileana VISCU, Ph.D., psihoterapeut principal in psihoterapie integrativa, formator si supervizor, vice-presedinte si membru fondator al Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa,  psiholog acreditat in Marea Britanie in specializarea consiliere psihologica si psihologia educatiei, profesor universitar la Universitatea Tibiscus din Timisoara, psiholog principal si supervizor in psihologia educatiei si siguranta nationala, psiholog specialist si supervizor in psihologia muncii si transporturilor, membru al Asociatiei Psihologilor Americani (APA), membru al Asociatiei Romane de Analiza Tranzactionala (ARAT), membru al Consiliului Director al Fialialei Timis a Colegiului Psihologilor din Romania (perioada 2013-2017).

Autor si co-autor a numeroase articole si carti de specialitate, printre care: “Manual de psihoterapie integrativa strategica. Teorie si aplicatii practice”, “Factorii comuni in psihoterapie. Perspectiva integrativ-strategica”, “Manual de psihoterapie integrativa”, “Studii in psihoterapia integrativa”, “Supervizarea in psihoterapia integrativa strategica”, etc. Fondator al modelului integrativ strategic in psihoterapie si coaching, alaturi de Oana Maria Popescu.

Formari si cursuri profesionale: psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie Ericksoniana, analiza tranzactionala, psihoterapie cognitiv-comportamentala, psihoneuroimunologie, psihanaliza, co-counselling, psihodrama.

Silvia Georgiana GANE,  psihoterapeut principal, formator si supervizor psihoterapie integrativa, vice-presedinte al Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa, medic specialist psihiatru, membru in Asociatia de Hipnoza Clinica, Relaxare si Terapie Ericksoniana. Formari si cursuri profesionale in domeniul psihoterapiei: psihoterapie integrativa, somatoterapie, hipnoza clinica, tehnici de relaxare si terapie Ericksoniana, psihosexologie, hipnoterapie cognitiv-comportamentala, psihodrama.

Joanna HEWITT EVANS, psihoterapeut, specialist in psihoterapie integrativa si psihoterapie gestalt, director al centrului EUROCPS din Franta, membru al Asociatiei Interdisciplinare pentru terapia copilului si adolescentului, fost examinator extern pentru Institutul de Psihoterapie Integrativa din Dublin, Irlanda, profesor invitat in cadrul mai multor centre de formare in psihoterapie integrativa din Slovenia, Croatia si Grecia, secretar stiintific al Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa.

Tina PERAICA, psihoterapeut, formator si supervizor in psihoterapie integrativa, studii doctorale in domeniul biomedicinei si stiintelor sanatatii, secretar stiintific al Asociatiei Croate de Psihoterapie Integrativa, membru al Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa, specialist in tulburari legate de stress, trauma si violenta in familie, coordonator si psihoterapeut la Centrul Guvernamental de Consiliere pentru Victimele Violentei Domestice din Zagreb, cercetator stiintific.

 

Formatori module speciale: 

Adriana OACHIS, (psihodrama) psihoterapeut principal, formator si supervizor in psihodrama, vice-presedinte al Societatii Romane de Psihodrama J.L. Moreno.

Minodora CHELEMEN, (psihoterapie pozitiva) Ph.D., psihoterapeut principal, formator si supervizor in psihoterapie pozitiva, psiholog clinician principal, membru al Wiesbaden Academy for Psychotherapy, membru al Asociatiei de Psihoterapie Pozitiva, membru al Asociatiei Psihologilor din Romania, membru al Federatiei Romane de Psihoterapie.

Gabriel BALACI, (psihodiagnostic psihanalitic) Ph.D., psiholog clinician principal si supervizor, consilier in terapia copilului abuzat sexual, psihoterapeut cu formare in psihoterapie de familie si cuplu, doctor in psihanaliza si psihopatologie.

Cristian DELCEA, (psihoterapia familiei si cuplului) psihoterapeut specialist, formator si supervizor in psihoterapia familiei si cuplului, presedinte fondator al Institutului de Sexologie si al Institutului de Psihologie si Psihoterapie a Sexualitatii, membru al Institutului de Studii si Cercetari ale Terorismului, al Asociatiei Internationale pentru Sanatate Sexuala, director si fondator al revistei “Crima organizata si terorismul azi”, director fondator al revistei online “Sexologie”. Formari si cursuri: psihoterapia familiei si cuplului, psihobiologia sexualitatii.

 

 

 

 

No Comments

Add your comment