Mini-workshop: Paranormal si psihoterapie. De ce fantomele poarta haine?

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa

Mini-workshop: Paranormal si psihoterapie. De ce fantomele poarta haine?

In 1 februarie 2019, la ora 17, te invitam la workshop-ul cu tema “Paranormal si psihoterapie. De ce fantomele poarta haine?”

Inscrieri si informatii suplimentare: dr.oana.maria.popescu@gmail.com sau tel. 0730.591.771

Taxa de participare: 90 de lei

Ce vom face la workshop?

Vom discuta despre istoria fenomenelor paranormale si a parapsihologiei, precum si despre perceptiile paranormale. Stiai ca perceptiile paranormale se leaga de disfunctiile lobului temporal si de anumite tipare de distributie a impulsurilor electrice in campul electric al creierului? Iar persoanele creative au in general mult mai multe sanse sa creada in existenta paranormalului.

Pe de alta parte, fenomenele paranormale pot fi abordate din perspectiva spirituala sau din perspectiva psihoterapeutica. Insa atunci cand ne grabim sa stabilim un diagnostic de tulburare mentala trebuie sa avem in vedere cultura din care face parte persoana in cauza si afectarea functionala. Sa ne gandim putin: daca am trai intr-un trib african, probabil am putea fi diagnosticati in conditiile in care credintele spirituale si micro-cultura tribului respectiv sunt diferite de ale noastre.

In secolul 21 spiritualitatea are valente diferite si foarte variate, care trebuie luate in considerare atunci cand un client relateaza despre experientele sale din sfera paranormalului.