Formare in psihoterapie integrativa- informatii generale

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa

Programul de formare in psihoterapie integrativa al Asociatiei de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa – ACCPI este acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania (COPSI) conform RF-2-TM-108, aprobat cu PV nr. 10/ 09.12.2011 si  de catre EAIP (Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa).  De asemenea, programul de formare a fost acreditat de catre Federatia Romana de Psihoterapie. In urma programului de formare in psihoterapie integrativa se obtine astfel certificarea in vederea obtinerii avizului de libera practica in psihoterapie, precum si a certificatului european in psihoterapie integrativa, certificatul european de psihoterapie si certificatul international in psihoterapie. 

Formarea in psihoterapie integrativa consta din 700 de ore de formare teoretica si aplicativa (600 de ore formare de baza si 100 de ore de practica psihoterapeutica), 250 de ore de dezvoltare personala, 20 de ore de terapie individuala si 200 de ore de supervizare.
Dupa absolvirea a 500 de ore de formare teoretico-aplicativa, 250 de ore de dezvoltare personala si 20 de ore de terapie individuala se obtine certificarea in vederea obtinerii atestatului de libera practica ca psihoterapeut sub supervizare.

Care sunt competentele vizate in urma formarii in psihoterapie integrativa organizate de ACCPI?

Folosirea gandirii integrative;

Abilitarea pentru aptitudini profesionale;

Folosirea de tehnici pentru optimizarea, preventia sau remisiunea unor probleme emotionale, cognitive si/sau relationale;

Valorificarea resurselor clientului pentru depasirea dificultatilor relationale, afectiv-emotionale, cognitive, etc.

Competente specifice de evaluare, diagnosticare si tratare a problemelor emotionale, cognitive si/sau relationale, inclusiv cele clasificate psihopatologic.

Modelul integrativ cu cele opt domenii de competenta este continut in structura formarii: psihoterapia integrativa ca intreg, psihoterapia integrativa ca proces, integrarea psihoterapeutului, evaluarea initiala a clientului/pacientului, crearea si mentinerea aliantei terapeutice, relatia terapeutica, procesul de rezolvare a problemelor clientului si terminarea terapiei (Gilbert, Evans, 1990). Competentele transversale sunt combinate cu modelul celor 8 domenii de competenta in vederea obtinerii unei competente integrative: cognitiv-informationala si operationala.

Modulele de formare au durata de 20-30 de ore, fiind organizate in weekend.

Programa formarii de baza (teorie si aplicatii practice)

Programul de dezvoltare personala

Supervizarea in psihoterapie integrativa

Formarea formatorilor si supervizorilor

Nivele de certificare

Formatori