Eficacitatea meloterapiei in bolile mentale

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa

Eficacitatea meloterapiei in bolile mentale

Un studiu controlat randomizat publicat in “Psychotherapy and Psychosomatics” a investigat rolul meloterapiei in tratamentul bolilor mentale.

Meloterapia s-a demonstrat a fi eficace pentru sanatatea mentala a pacientilor cu tulburari variate, de exemplu schizofrenie, depresie si abuz de substante. A fost examinata eficacitatea meloterapiei in special pentru pacientii cu motivatie scazuta pentru alte forme de terapie. In centre specializate din Norvegia, Austria si Australia, 144 de pacienti cu tulburari psihiatrice si motivatie scazuta pentru psihoterapie au fost evaluati individual la fiecare 2 saptamani, dupa tratament prin meloterapie si tratament uzual. Tratamentul uzual a constat din combinatia terapeutica individualizata pentru fiecare pacient, la care s-a adaugat meloterapia.

Rezultatele au aratat ca meloterapia a fost mai eficace decat “tratamentul uzual” pentru simptomele negative,  precum si pentru ameliorarea clinica globala, sociabilitate si vitalitate. S-a concluzionat astfel ca meloterapia este un tratament valoros, in special pentru pacientii cu motivatie scazuta pentru psihoterapie.