Criterii eliberare certificat european psihoterapie integrativa

Asociatia de Cercetare, Consiliere si Psihoterapie Integrativa

Proceduri de eliberare a certificatului European de Psihoterapie Integrativa- Asociatia Europeana de Psihoterapie Integrativa (EAIP)

(traducere in limba romana de pe site-ul EAIP: Oana Maria Popescu)

ANUNT IMPORTANT: PLATA TAXEI DE ACREDITARE ESTE ACUM MAI FACILA
Suntem constienti de faptul ca unii membrii- in special cei aflati in afara Uniunii Europene- gasesc ca este dificil si scump sa transfere electronic bani catre EAIP. Pentru a face mai facila plata taxelor am realizat facilitatea Paypal. Aceia dintre dvs care cumpara bunuri si servicii pe internet sunt deja familiarizati cu aceasta metoda simpla, eficienta si sigura de transfer al banilor.
Nu este nevoie sa aveti un cont Paypal pentru a beneficia de aceasta facilitate. Pur si simplu logati-va pe www.paypal.com, dati clik pe tab-ul “Send money” si urmati instructiunile simple.
Referinta noastra pentru contul Paypal este eaipdublin@gmail.com
Banii vor fi scazuti de pe cardul dvs si veti primi o confirmare imediata a tranzactiei de la Paypal. Paypal ne va anunta prin e-mail despre efectuarea platii.
Introducere
La adunarea generala a EAIP din Atena, in octombrie 2004, s-a cazut de acord in mod unanim ca EAIP va acorda propria acreditare, si anume Certificatul European in Psihoterapie Integrativa (ECIP).
Acest certificat este specific psihoterapiei integrative, membrii EAIP fiind de asemenea incurajati sa depuna cererea pentru certificatul generic in psihoterapie (ECP) care se obtine de la Asociatia Europeana de Psihoterapie.
1. Obiective
Acordarea certificatului de absolvire in psihoterapia integrativa de catre EAIP are in vedere doua obiective:
1.1. Sprijinirea si facilitarea identitatii profesionale a detinatorilor de certificate, in calitate de psihoterapeuti integrativi.
1.2. Protejarea si incurajarea integritatii psihoterapiei integrative pe teritoriul Europei.
2. Eligibilitate
2.1. Membrii institutelor/ centrelor de formare acreditate de EAIP si care au absolvit cu succes un program de formare acreditat.
2.2. Membrii institutelor/ centrelor de formare care sunt considerati calificati ca urmare a experientei si practicii, prin calea numita grandparenting.
2.3. Membrii instituiilor/ centrelor de formare acreditate care sunt recunoscuti ca formatori si supervizori pot fi de asemenea inclusi in registru ca supervizori sau formatori.
3. Procedura pentru cererea certificarii
Membrii eligibili conform punctelor 2.1. si 2.2. pot depune cererea pentru Certificatul European in Psihoterapie Integrativa (respectiv ECIP) prin intermediul institutului la care si-au absolvit formarea, care:
3.1. Va trimite secretarului numele candidatilor, impreuna cu o scrisoare de sponsorizare, care confirma eligibilitatea lor, conform punctelor 2.1. si 2.2. de mai sus.
3.2. Va fi depusa copia certificatului in psihoterapie integrativa sau un C.V, precum si o descriere a practicii profesionale a candidatilor, daca cererea este realizata conform cu punctul 2.2. de mai sus.
3.3. Institutul sponsor va confirma faptul ca aplicantul continua sa practice psihoterapia integrativa, si ca este supervizat, sau ca practica ca supervizor si/sau formator.
3.4. Daca toate procedurile de mai sus sunt indeplinite, atunci secretarul registrului va confirma cererea si va elibera certificatele.
4. Costuri
4.1. Costul initial al certificatului reflecta costul de productie al certificatului original si este stabilit la 75 Euro, taxa pentru reinnoirea anuala fiind de 40 Euro. Taxa initiala de 75 Euro se trimite odata cu cererea. Inregistrarea initiala ca supervizor este 85 Euro (50 Euro pentru reinnoire), iar ca supervizor si formator este 95 Euro (60 Euro la reinnoire).
4.2. Reinnoirea certificatelor se face annual (la 12 luni de la data primirii certificatului).
5. Acreditarea este in mod normal suspendata daca reinnoirea anuala nu se face in termen de 3 luni de la data scadenta pentru reinnoire.
6. La fiecare 5 ani detinatorii certificatelor trebuie sa dovedeasca institutelor formatoare ca indeplinesc cerintele pentru formarea profesionala continua din tara in care se afla. EAIP va cere periodic institutelor formatoare dovada faptului ca detinatorii certificatelor, alesi la intamplare, indeplinesc cerintele de formare profesionala continua din tara in care profeseaza. Aceasta conditie este necesara pentru mentinerea certificarii.
7. Detinatorii de certificate care sunt gasiti vinovati de greseli profesionale serioase care pot afecta reputatia EAIP si/sau sunt gasiti vinovati de activitati criminale pot fi suspendati, iar certificarea poate fi retrasa de catre Consiliul Director al EAIP.
7.1. Comitetul Director EAIP va lua toate masurile rezonabile pentru a se asigura ca o asemenea procedura este realizata in maniera matura si plina de compasiune.
7.2. Orice membru al Consiliului Director care prezinta un conflict de interese nu va lua parte la deliberari.
7.3. In anumite circumstante (de ex daca persoana avuta in vedere este un membru influent al EAIP), Consiliul Director poate angaja un membru senior al profesiei pentru a superviza deliberarile Consiliului Director si a se asigura ca procedura este realizata riguros, cinstit si uman.